Visuele communicatie vergeleken met tekstuele communicatie

WAAROM EEN STORYBOARD MAKEN?

Visuele communicatie communiceer je niet door middel van tekst. Als dat logisch klinkt is 1+1 ook 2. Met een storyboard leg je visueel uit wat je visueel bedoelt. Dit voorkomt miscommunicatie en daarmee dus onduidelijkheden, tijd en geld. Een storyboard zorgt er voor dat iedere betrokken partij letterlijk het zelfde voor zich ziet en het zelfde verwacht, of je nu de klant, producent, uitvoerende of bijstaander bent. een storyboard is duidelijkheid.

Neem contact op

Twee potloden op een leeg storyboard document

PROFESSIONELE STORYBOARD ILLUSTRATOR.

Een storyboard is de blauwdruk van jouw project. Een fout in de blauwdruk zal zich vertalen naar een fout in het eindproduct. Samenwerken met een professionele storyboard illustrator voorkomt onnodige fouten. Een goede storyboard illustrator is zelf werkzaam in de video wereld en heeft dus altijd bewegend beeld en alle bijkomstigheden die gepaard gaan met video of animatie productie in gedachten. Geloof ons als we zeggen dat dit een ander resutaat op zal leveren dan waneer een willekeurig persoon zonder kennis van illustratie of video een potlood oppakt en de toekomst van jouw project in handen heeft.

6 storyboard complexiteiten. Van schets tot kleur.

STORYBOARDS VOOR DIVERSE DOELEINDEN.

Even snel en goedkoop een idee op papier zetten? Dan heb je geen perfecte tekeningen of kleur nodig. Presenteren aan een klant? Dan wil je misschien net even wat meer aandacht in de presentatie stoppen. Een commercial voor een disco lampen merk? Tja, dan kom je niet weg met zwart-wit plaatjes. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren, daarom bieden wij die ook.

Neem contact op

Video commercial storyboard

ONLINE VIDEO STORYBOARD.

Of je nu een korte advertentie, een volledige bedrijfsfilm of een gekke actiefilm gaat maken, het storyboard zorgt er voor dat iedereen weet wat je voor ogen hebt. Een investeerder ziet waar hij of zei ja tegen zegt, een editor, animator of sound designer ziet wat waar hoort en een producent ziet alles in een oogopslag. Het is dit of eindeloos veel mailtjes en telefoontjes plegen terwijl je betere dingen te doen hebt.

Het storyboard van een 2D karakter animatie

ANIMATIE STORYBOARD.

Een animatie bestaat toch uit bewegende illustraties? Yes! Goed werk Sherlock. In de animatie wereld is alles mogelijk. Het probleem van zoveel mogelijkheden is dat je ideeën redelijk vrij geïntrepreteerd kunnen worden als je ze niet concreet maakt of dat je de ideeën moet kunnen verzinnen. Dat kun je dus aan ons over laten. Heb je eenmaal alle illustraties op een rijtje? Dan is ligt de animatie eigenlijk al voor je op tafel. Waarom niet? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen. 

Links geschetste storyboard frames, rechts digitaal geillustreerde animatie visuals.

STORYBOARD OF VISUAL DESIGN?

In het geval van animatie kun je zoals hier boven gaan voor schetsen en vanuit daar verder werken. Wat je ook kunt doen is er voor zorgen dat de illustraties voor jouw animatie video al meteen digitaal en klaar voor animatie zijn. Dan illustreren we jouw project meteen in kleur en lagen zodat je na goedkeuring van jouw klant direct aan de slag kunt. Dat noemen we een visual design.

Bekijk andere illustratie services

EEN STORYBOARD LATEN MAKEN, HOE WERKT DAT?

Heb je een script? Dan tekenen we in overleg met jou de benodigde illustraties in de opgegeven stijl. Simpel. Heb je geen script? Dan verzinnen we ook de inhoud van de illustraties voor je. Heb je nog geen stijl? Dan ontwikkelen we die een voor je. Daag ons maar uit. We lossen het voor je op.

Storyboard proces: concept, schetsen, storyboard.

Telefoon met anglure gegevens en twee potloden

WAT KOST EEN STORYBOARD?

Ieder project vraagt om een eigen aanpak. Daarom besloten wij in complexiteiten te werken. Simpele schetsen, uitgewerkte tekeningen en gekleurde illustraties. Heb jij vragen of wil je een maatwerk storyboard project bespreken?

Neem nu contact op.